Senila på ICA

Igår när jag som jag gör ibland, går jag och handlar lunch på ica som ligger i samma "köpcenter" som jag jobbar i. Gick och skulle ha sallad som det alltid har, man får välja själv vad man ska ha. När det väl kom till såsen/dressingen så frågade hon som så många andra gånger (dock inte samma person samma gång) Men jag vet inte huuur många gånger jag säger "lite, vid sidan om" men innan jag ens hinner avsluta meningen så ligger en stor fet klick mitt på salladen, och lite är det inte!! Salladen smakar inget annat. Jag gillar verkligen ICA, det ligger bra och mättar min mage många gånger men snälla ni. Ni behöver inte ha så brottom att ni inte ens orkar lyssna klart på meningen. ..


Skärpning nu va?!


Mellandagarna

Har inte uppdaterat nu på ett tag men sanningen är den att jag inte haft tid helt enkelt. Har sällan varit hemma och har varit en himla massa familjemiddagar mm. Är nyss hemkommen från Robert Nina & Tim. Jag Emil Pernilla och Ninas bror Nicke hyrde en rulle och såg den nu hos dom.

Igår åt vi mysmiddag här hemma med hela gänget. Massor med mat och riktigt riktigtg gott! Vi hade lite julklappsutdelning och vår klassiska julklappslek. Robert kom sedan på den briljanta idén att vi skulle in till Olearys vilket det sedan blev. Det som sades i början av kvällen, "vi tar en öl" försvann lika fort, det blev lite mer än så. Men kul var det, riktigt kul! Syskonen Dahlgren gör stan osäääker, den du!! Bilder kommer då jag får dom från Nina & Robert.

I torsdags var vi först hemma hos Gabbe för att sedan gå in till Balzac, kul kväll må jag säga!! Kön för att hämta ut jackan var inte att leka med. Tog förbannat lång tid!!! Hoppas ni ursäktar min uppdatering, ska bli ändring men mycket händer just nu och det är så lite tid,


Ta hand om Er
Kram

Julafton 2008

Så mina vänner, nu är julafton över. Jag hoppas Ni alla har haft en undernbar jul med massa god mat. Min jul var jag, mamma & pappa hos Robert Nina & Tim. Var verkligen hur mysigt som helst! Tim blev livrädd för tomten (psst. som var farfar) När tomten väl försvan och farfar kom efter att ha köpt tidigen så säkte han tröst hos honom. Så det kan gå, om han bara visste ;) Emil & Pernilla + Ninas syskon kommer om någon dag då vi ska ha en till liten julafton.

Här nedan kommer lite bilder från Min underbar JUL!!


På väg till Robert, Nina & T im



24 December





GOD JUL!!!



Det blev en vit jul trots allt.

Kramar
Emma

Christmas tomorrow

Imorgon är stora dagen, JULAFTON är här. Har ännu inte fått någon riktigt julkänsla pgv att jag jobbar hela december då jag inte kunnat slappna och bara njuta. Men nu såm i morgon åker vi till Robert, min bror Nina & Tim för att fira ännu en underbar julafton. Den andra, yngre storebrorsan och flickvännen Pernilla kommer upp ´den 27. Blir en till underbar julafton med andra ord.

Jag hoppas att alla ni får en riktigt bra jul!
Ät massor, se kalle anka och tänk på nyårslöftet en annan dag


Kramar Emma


Kladdiga fingrar

Har ni tänk på hur skönt det var när man var liten?
Då skitsnack inte existerade. Kärlek var en puss på kinden. Lycka var att få en godispåse. Den värsta smärtan var när barbiedockan tappade benet. Då man grät för att skrapat knät. Största rädslan var för monstret under sängen. Och man kunde se ut som ett skogstroll utan att någon brydde sig,

Men egentligen är det inte så stor skillnad från att vara barn till att vara det man är nu, tonåring/vuxen. För när man var liten så levde man som i en glaskula, en egen värld. Där det inte fanns någon större smärta än när barbiedockan tappade benet, det var helt enkelt det värsta som kunde hända.

Och visst blev man överlycklig när man fick den där stora godispåsen? Det var ju lixom det bästa som kunde hända! Men idag kanske man inte bryter ihop totalt för att barbiedockan har tappat benet, eller? Jaa, jag vet ju inte riktigt, vissa kanske har fastnat i en speciell ålder men i de flesta fall så tror jag det absolut finns något värre som kan hända.

Man kanske blir glad för en godispåse men det är inte så att jag skulle ställa mig och städa hela huset för en godispåse som jag själv fick göra när jag var liten, vilket jag aldrig skulle falla mig in på att göra idag. Det värsta var ändå att jag bara fick en klubba, men visst, det tyckte jag var värt på den tiden.

Saker och ting förändras, den där glaskulan växer och man får en större syn på saker och ting, omvärlden växer och helt plötsligt är den där pussen på kinden som var kärleken, som ingenting egentligen. Idag lever man i sin egna värld och ens största smärta är nåt helt annat mot för det var när man var liten. Men den största smärtan finns där precis som när man var liten.

Sen är jag övertygad om att springa runt helt naken och se ut som ett litet troll på stranden är något man inte skulle göra idag, kanske vissa.. men inte jag. Och som jag sa tidigare, saker och ting förändras.

Jag är därmed övertygad om att när man växer upp och börjar komma upp i det stadiet då man kan kalla sig för vuxen.. att då är inte ens största smärta som man har idag inte är det då. Glaskulan växer hela tiden och man får en mer världsomfattande syn.

Oavsett om jag vet att den där glaskulan växer när jag och ni andra med när man blir äldre så är det svårt att tänka att det kommer finnas någon större smärta eller någon större lycka än vad det finns nu.

Men det är så det är. Man skulle kunna kalla det 3 olika glaskulor. En när man är liten, tonåring/ungdom och en när man är vuxen. Alla tre har sin största smärta, sin största lycka, rädsla m.m Och så kommer det alltid att vara.

Men egentligen, för att vara helt ärlig så känns det nästan som om bardommen var den bästa tiden. Då man kunde springa runt i gräset barfota och ser ut hur man ville och va hur man ville. och inte behövde man oroa sig för gräsfläckar, bara mamma.

När man tyckte om någon var det bara att fråga chans, fick man ett nej så gick man och frågade någon annan eller fortsatte leka.

Läxor var inget man behövde oroa sig för, eftersom det hade man inte när man va liten. Man skämdes inte, man var den man ville va. Fick man inte det man ville så var det bara att skrika. När man behövde någon så fanns alltid mamma där, när man hande ramlat så räckte det med ett litet blås.

Men precis som jag tänker nu, att bardommen var nog den bästa tiden. Så kommer jag nog och ni med för den delen me. Tänker när nu växer upp, att ungdommen var inte så farlig ändå.

Men för att göra det kort så, kommer det alltid att finnas en smärta, en kärlek, lycka och rädsla. Smärtan är lika stor då som nu bara att det handlar om olika saker. Och det är därför det egentligen inte är någon skillnad från då som nu och som det kommer att bli i framtiden.


© Emma


Julkänslor

Bara för att få lite julkänsla så lägger jag in lite bilder från julafton från något år sedan



Mer bilder kommer. men nu är det dags för mig att sova om jag ska orka upp i morgon.

Sleep well.
1 day..
until christmas!!

Kram
Emma

Time

It´s been a while since everything turned into something new.
Summer, Spring or Winter, It doesn´t matter its all under the
same category called: TIme.

Time is everything for every single personality.
Some people wastes it.
Some people fall asleep and loose it.
Some people thinks too much about it and stops walking.
Some people don´t want it.
Some people needs it.



Ibland behöver man bara mer tid. Var tog julen vägen? Den kom just...


Countdown to Christmas

VI HAR SNÖ, MASSOR!! Hoppas bara att snön håller i sig tills julafton / nyårs. Hoppas Hoppas. Jag har verkligen inte haft tid nu att uppdatera mer än vad jag gjort. Jag jobbar för fullt på Glitter såhär vid juletider, tur att det inte är så mycket med Karting On Tour nu vid jul, det jämnar ut sig lite mer då, får nya krafter efter jul och nyårs!! Har varit så otroligt trött de här dagarna, underligt.. jag som alltid brukar vara på tipp topp då det finns mycket att göra. I morgon blir det jobb klockan åtta, vitaminpiller för mig.

2 dagar kvar tills julafton, underbara, underbara julafton

Kalle Anka och hans vänner väntar




HEJ

För att förstå något av det jag skriver nu så läs gärna föregående inlägg 

Läs  Läs Läs Läs


Sen skadar det aldrig att läsa de andra heller.
Nu måste jag äta, har glömt det..


.... ?


Min Farmor

Min farmor är just nu i Göteborg där hon ska fira jul för att sedan dra vidare utomlands. Tråkigt att inte kunna ha henne på julafton, förut var hon och flängde i Thailand. Denna härliga bild är från Mallis då vi var där hela klungan. Hon diggar stort till musiken. Världens coolaste farmor.


Blekfet

Det finns verkligen inget mellanting hos mig. Antingen är man blek som snö eller så är man mumsig choklad. Kan det inte finnas något slags mellanting??


Detta är kärlek det också

Kärlek, vid första ögonkastet



Inköpt på MQ. 365 Sunshine 149:-

Kärlek

Titta på denna skönhet.



Perfekt att ha för mig när jag ska resa rätt så mycket med Karting On Tour projektet. Kära tomten, jag vill gärna ha en sådan.

Små kontra stora köp

Nu när jag är mitt i mitt sparande till min resa, mitt äventyr, (går väl sisådär) så har jag funderat på en sak. Lunch från ICA, hårspray, toffsar, osv osv. Dessa små inköp som man utan tanke med går och shoppar lite då och då blir snabbt till en stor summa. Det farliga med det är att det inte finns en tanke bakom, vi tänker inte ens på att vi köper de sakerna pgv det inte är några stora pengar. Däremot när vi ska köpa en lite dyrare klänning, ett par skor etc etc så har vi alltid en liten fundering tanke på det. Vi är medvetna om köpet. Det är det medvetna stora köpet kontra det lilla omedvetna köpet. Jag har alltid varit för fokuserad på det lite större köpen så jag glömt bort det små. När jag kollade idag så steg det små köpen lååångt över det större köpen rent pengamässigt. Så mitt tips till Er är alltså tänk på det små köpen mer och försök dra ned på dom medans de lite större kan du gott och väl unna dig av.

MOT GREKLAND!!


Lyan

Ikväll kommer min allra käraste gabbe hit. i brist på annan information så tänkte jag visa Er hur jag bor,


Det är från somras, kanske syns.. ska försöka skaffa julbilder snart :)

Julmys

Jag håller alla tummar och tår jag har för att det ska komma riktigt mycket snö nu till jul! Vi har nog mer snö än de flesta men det är isigt och lite slask här och var. Jag vill ha SNÖ, som på film ;)

Så här såg det ut för ca ett år sedan från mitt sovrumsfönster, fint va?
Från mitt sovrumsfönster


Thank god it´s friday!!

Sitter just nu hos min bror och har ätit middag, lekt med Tim och sitter just nu i soffan med ett glas rött. En slapp, härlig fredagskväll! Har bestämt mig för en sak. Jag SKA till Grekland i sommar, ska boka och sen får jag se om jag får ledigt från jobbet, får jag det så drar jag i en månad. Ska till resebyrån i morgon bitti innan jobbet för att kika lite vad som finns. Inget ska hindra mig nu, jag ska inte hindra mig själv.

Ursäkta den dåliga uppdateringen idag. Jag har helt enkelt inte haft tid. Jag hoppas att intresset för att fortsätta läsa stannar kvar. Jag lovar Er konstiga funderingar, udda åsikter och en hel del massa saker som händer i mitt glitterliv och som drivande i SBF´s största satsning någonsin.

Ha det superkväll!!
Kramar Emma

Drömmar

Jag hade en underbar dröm i natt, jag var i grekland. Jag drömde att jag låg i min säng som vanligt men sen när jag vaknade upp i drömmen så var jag på en strand, lugnt och ritkigt fint Det var inga andra hysteriska turister där utan en underbar fin strand med vanliga grekiska familjer. VIta hus i bakgrunden och små lokala restuanger. Jag verkade vara bekand med alla där på ön och kände mig bara allmänt lycklig.



Det kanske är dags att göra något åt saken.
Vem ska med på äventyr?

Detta är tydligen jag

Inget är omöjligt för dig. Du älskar äventyr, både fysiska som mentala. Nya utmaningar genomför du med passion och mod.

När du blir involverad i ett projekt så blir du ofta extremt fokuserad och ibland blir du så fokuserad att du glömmer bort allt omkring dig. Du genomför dina projekt noggrant ofta med en unik lösning.

Du har mycket energi och blir ofta väldigt entusiastisk över dina egna idéer, projekt och upptäckter. Du är ofta mycket övertygande.

Du gillar att samla på saker, erfarenheter och idéer och är angelägen om att göra ett bra intryck på människor runt omkring dig.

Trots att du tycker om människor och kan vara både charmig och humoristisk är du inte särskilt intresserad av rutinmässiga sociala tillställningar eller tråkiga människor. Du har inga problem med att vara själv och hålla på med dina egna intressen.

Människor säger förmodligen att du är otraditionell, ett original. Du gillar att ha intressanta diskussioner och människor gillar dig vanligtvis för din påhittighet. Du är en spännande men ibland frånvarande vän.



Ett test jag gjorde på internet som jag fick av en kompis. Förvånande så stämmer det mesta MEN. Jag fullkomligt älskar "sociala tillställningar". Traditioner värnar jag om enormt, men annars så  är det jag, i ett nötskal!


Ångest?

Shoppa som en galning på slutrean då allt är nedsatt med 50-70%. Om du köper tillräckligt mycket grejer sparar du med pengar än du spenderat, vilket betyder att du i själva verker tjänade på att shoppa.



... bara ett sätt att dölja ångest!


Julklappsdags

Jag är nästan färdig med alla dessa julklappar. Idag har jag lyckas slagit in två stycken.



Fina va?

Dig gillar jag

Jag vet att det flesta gärna vill  tro att det är personer som "säger vad dom tycker" Men ärligt tarlat, gör ni verkligen det? Skulle jag säga allt till alla så skulle jag inte vara någon populär person. Vi lindar även in saker och ting som är svåra och säga, även om det inte är något illa. Vi alla mjukar ner sanningen då och då, även om vi själva inte vill inse det. Men visst vorde det rätt skönt, att bara få raka, ärliga svar. Kan tänka mig att ni, många gånger har funderat på vad personen egentligen menade med det han/hon sa. Eller hur många gånger har folk inte blivit förvirrade av folk som vill ha något sagt men lindar in det och inte riktigt vågar. Var tog alla säkra, trygga personer vägen? De personer som känns som det inte lindar in varenda förbannade ord i någon smörja. De människor som tar det mot vad det faktiskt är.

 Sånna personer gillar vi, jag.


Barn säger vad dom tycker. Tänk Er när detta underbarn, Tim. Växer
upp och blir lite större.

Vegas, baby

Precis efter jag pratat om dessa underbara chick fliks så blev jag så otroligt sugen på att se en. Blev what happens in vegas. Riktigt bra och samma gamla visa händer även denna gång. Herregud vad blödig man kan vara då!

Hoppas ni har en bra kväll, vad händer på nyårs?

chick flick

Vad är det med mig och alla dessa "chick flicks" jag fullkomligt älskar dom, Jag tror inte jag är ensam om det. Alla, till och med idioter vet att de slutar alltid lycklig. Jag vet inte hur många gånger man blivit blödig när det "helt oväntat" blir lite bråk, dåligt innan det blir bra igen. Jag har kommit över att jultomten inte finns, men jag vill fortfarande tro på att det som händer på filmer kan hända i verkligheten. För visst kan det? Jag vill ha spänningen, romantiken, äventyret. Kan folk spela en sådan historia så måste väl det ändå kunna hända också. Det vägrar jag sluta tro på.

Ge mig äventyret någon.


Två riktigt bra chickfliks! The holiday är också en favorit

Vad hände med snacket?

Vad är det med söka kontakt på lunar och andra sidor som är liknande? Vad har hänt med att ta kontakt på ica, på ett fik, på gatan, helt vanligt. Sanningen är att det inte förväntas idag. På krogen, ja men det förväntas och görs rätt så uselt sätt, folk bryr sig inte helt enkelt inte på samma sätt. Skulle någon bara säga hej på ica skulle nog deras liv stannat upp och undra vilken planet han/hon kommer ifrån. Av egen erfarenhet då jag en dag testade att vara extremt trevlig mot alla. De flesta blev rätt så förvänade, vissa sa hej tillbaka, vissa flinade lite men försökte verka som det inte brydde sig, Rätt kul och intressant. Man raggar på lunar, utvecklar ett förhållande på MSN, lever på msn, äter vid msn och dumpar på msn. Sedan går man tillbaka till lunar och söker tröst och hoppas på man får sig ett msn-ligg igen.


Vad säger Ni?


Den glamorösa delen i det hela

För ett tag sen var jag med tjejen jag driver SBF (Svenska bilsport förbundet) största satsning (inte illa pinkat för denna brutta va?)  med  i Stockholm för att gå på en gala, projektet Karting On Tour visades upp där, vi fick grymt bra respons, alla var positiva och många som var intresserade av att bidra på något sett till projektet. Karting On Tour ska alltså hålla på i tre år till att börja med. Två specialgjorda trailers kommer att gå runt i Sverige där barn, 7-9 år får testa på sporten Karting (Gokart som det en gång hette). Touren drar igång i mars och mycket ska göras innan under och efter. Jag trivs verkligen som fisken när jag har många bollar i luften.

Jag fullkomligt älskar det.


Idioter

För Er Idoter som inte förstår vad jag jobbar med, för Er som inte orkar läsa det som står under min bild så jobbar jag på Glitter här i Skellefteå, jag står och glittar dagarna ut. Får betalt för att kränga på folk saker dom behöver, och saker dom absolut inte hade tänkt sig. Jag är grym säljare med andra ord ;). OB-tillägg får man för "obekväma arbetstider" eller som jag skulle  säga det. Timmarna du behöver extra stå i butiken och sukta efter allt du vill ha. För att sedan, vid dagens slut komma hem med minst en glitterpåse. Oavsett om det är en rutten gammal matlåda eller mer smycken som du ska få plats med hemma. Men jag trivs, som fisken i vattnet även om det kostar mer än vad man faktiskt tjänar på detta beroende. Jag börjar snart komma upp i den summa du max får handla för med personalrabatt per år, ILLA EMMA. ILLA.


Passa på att shoppa hårbandsfläta, de säljer som smör. Perfekt för Er
Idioter som inte ens vet hur man gör en fläta.

Fegis

Understimulerad till max. Vill resa, göra något, hitta på saker. Uppleva saker, träffa människor som man aldrig annars skulle ha träffat. Äventyr, att aldrig veta vad som händer nästa dag. Jag vill uppleva den spontana delen i livet. Varför i vill inte folk det? Och varför är man för bekväm av sig för att dra själv?

Livet blir vad man gör det till. Men just nu vet jag ingenting annat, jag vill veta mer, se mer. Jag vill så mycket.

Det som hindrar mig är mig själv. Jag är egentligen ingen person som drar runt själv på olika ställen, aldrig veta var jag ska hamna. Är mer den som vill ha tryggheten, en vecka där, veta var man ska gå osv. Men samtidigt vill jag ha äventyr.. träffa människor och lära mig om mig själv en hel del. .. vill tämja på gränserna för mig själv. Helst skulle jag vilja hitta någon som är i samma sits som jag. Behöver inte känna personen men.. bara någon som har samma mål och har lust att haka på bara för att ha någon vid ens sida. Bara för att ha tryggheten när man åker..

Jag blir galen av att känna  såhär. Blir inte livet mer spännande än såhär? Jag vill, någon?

RSS 2.0